Ziua de miercuri, 5 mai, marchează reîntoarcerea elevilor în băncile școlilor după o pauză de aproape o lună de zile în cazul unora. Excepție fac doar elevii din clasele terminale care vor începe cursurile de luni, 10 mai, mai având la dispoziție o lună înainte de susținerea examenelor finale.
Școlile se vor redeschide pe două scenarii, în funcție de incidența cazurilor COVID-19 în localitatea respectivă. Astfel că în localitatățile unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 este mai mică de 1 caz la mia de locuitori, toți elevii vor merge fizic la școală, însă dacă incidența este mai mare de 1 caz, atunci vor reveni în bănci doar preșcolarii, elevii din învățământul primar și cei din clasele terminale. (Citește continuarea…)
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost invitatul Emmei Zeicescu în ediția de marți a emisiunii GÂNDUL LIVE. Oficialul a vorbit, printre altele, despre planurile autorităților referitoare la redeschiderea școlilor, care are loc miercuri, 5 mai. Cîmpeanu spune că peste 2,2 milioane de elevi vor merge la școală cu prezență fizică.(Citește continuarea…)
Daniela Vișoianu, expert în educație și lector universitar, s-a numărat printre invitații Emmei Zeicescu în emisiunea GÂNDUL LIVE de marți. În contextul în care vaccinul produs de Pfizer ar putea să fie aprobat și pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani, Vișoianu spune că dacă studiile sunt confirmate de Agenția Europeană a Medicamentului, ea și-ar vaccina copilul. (Citește continuarea…)
Gabriel Chicioreanu, consilier în carieră și secretar general al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a fost invitat în ediția de marți a emisiunii GÂNDUL LIVE. Acesta a vorbit despre felul în care părinții percep redeschiderea școlilor, care are loc miercuri, 5 mai.
El spune că ziua de miercuri va fi foarte dificilă pentru că părinții nu știau până marți în ce format vor începe copiii școala. Mai mult, el spune că foarte mulți părinți nu au primit informații de la profesori, învățători sau educatori cu privire la acest aspect. (Citește continuarea…)
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost invitatul Emmei Zeicescu în ediția de marți a emisiunii GÂNDUL LIVE. Acesta a vorbit, printre altele, despre numărul de cadre didactice care s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19. Ministrul susține că, în pofida acestor eforturi ale Ministerului Educației, progresul înregistrat în ceea ce privește vaccinarea personalului din învățământ a fost mai lent decât și-ar fi dorit autoritățile. (Citește continuarea…)
În toate localitățile din România este nevoie de creșe, de foarte mulți ani. Un ajutor important vine acum, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care finanțează, prin Compania Națională de Investiții (CNI) construcția de la zero și dotarea creșelor.
Proiectele pot fi depuse de administrația locală sau de alți potențiali beneficiari, cu toată documentația necesară, în funcție de nevoile pe care le are fiecare localitate, pentru a le oferi copiilor șansa la educație timpurie, în creșe moderne. (Citește continuarea…)
Campania de vaccinare împotriva COVID-19 continuă în România, astfel că peste 85.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, dar doar 45 de persoane au fost imunizate cu serul produs de Johnson & Johnson în prima zi în care este folosit vaccinul acestei companii, potrivit datelor CNCAV.
Mai exact, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că 85.604 de persoane au fost vaccinate marți, 4 mai. Dintre acestea, 32.629 au primit prima doză, iar 52.975 au primit rapelul. (Citește continuarea…)
O parte a unei rachete uriașe chinezești, care a lansat primul modul al țării asiatice pentru stația sa spațială Tianhe, cade înapoi pe Pământ. Problema este că această „revenire” neprogramată este necontrolată și nu se știe unde ar putea „ateriza” resturile din rachetă.
Nucleul înalt de 30 de metri al rachetei Long March 5B a lansat modulul de bază fără pilot „Armonie Cerească” pe orbita joasă a Pământului. Racheta a fost lansată pe 29 aprilie de la Wenchang, loc situat în provincia Hainan din China. Ulterior, racheta a intrat pe o orbită temporară, ceea ce ar putea conduce la una dintre cele mai matri reintrări ne-controlate în atmosferă din toate timpurile. (Citește continuarea…)